Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Φασολάδα





Καλή σας μέρα ,

Επειδή κρύωσε ο καιρός και σουπίτσα δεν έχω ανεβάσει ακόμα, είπα να σας δώσω συνταγή για φασολάδα.

Οτι πρέπει για τον κρύο καιρό.

Την φασολάδα την φτιάχνουμε όλοι στα σπίτια μας. Οι παραλλαγές πάμπολλες. Η συνταγή εδω είναι μια απλή χωρις πολλά πολλά.

Εμας μας αρέσει η φασολάδα χυλωμένη, με τα μικρά σε μέγεθος φασόλια και με την προσθήκη λουκάνικου. Εσεις προσαρμόστε την στα γούστα σας.






Τι χρειαζόμαστε:

 


  •  400 γρ. φασόλια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 μικρή πατατούλα
  • 1 ντομάτα
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • αλάτι, πιπέρι

Πως φτιάχνουμε τη φασολάδα :

 

  1. Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε αρκετό νερό, ολο το βράδυ, για να φουσκώσουν.
  2. Την επομένη, ρίχνουμε τα φασόλια μαζί με το νερό τους στη κατσαρόλα και προσθέτουμε και άλλο να τα καλύπτει.
  3. Βράζουμε τα φασόλια, σε μέτρια φωτιά, για μία περίπου ώρα. Εάν πιούν το νερό τους, προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό.
  4. Αφου περάσει αυτή η ώρα, τα φασόλια μας θα πρέπει να έχουν μαλακώσει και να έχουν πιει το περισσότερο νερο. 
  5. Προσθέτουμε το ένα τρίτο της ποσότητας του λαδιού και ανακατεύουμε μεχρι το λάδι να απορροφηθεί εντελώς και να γίνει ένα με το νερό και τη σάλτσα των φασολιών.
  6. Κατόπιν, προσθέτουμε άλλο ένα τρίτο του λαδιού. Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να απορροφηθεί και αυτό.
  7. Κάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο λάδι .
  8. Οταν τελειώσουμε με το λάδι προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Το καρότο και το λουκάνικο κομμένα σε ροδέλες. Το κρεμμύδι ψιλοκομμένο . Την πατάτα σε μικρά κομμάτια. Το σέλινο ψιλοκομμένο. Την ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη, τον πελτέ ντομάτας , την ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
  9. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν τα καρότα και οι πατάτες, ανακατεύοντας συνεχώς.
  10. Η φασολάδα μας είναι έτοιμη.
Tips
Την πυκνότητα της σάλτσας θα την ετοιμάσετε ανάλογα με τα γούστα σας και προσθέτοντας ανάλογα νερό αν την θέλετε πιο νερουλή τη σούπα σας.  
Απο την ώρα που θα προσθέσετε όλα τα υλικά να έχετε το νού σας γιατι θα χυλώσει και μπορεί να "πιάσει".

Καλή όρεξη