Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τηγανίτες






Γειά σας,

Γρήγορη και εύκολη συνταγή σήμερα.

Οτι πρέπει για να ευχαριστήσετε τους δικούς σας όταν ξυπνήσουν αύριο το πρωί.

Η για να τους "καλοπιάσετε" το απόγευμα.





Τι χρειαζόμαστε :

  • 3 αυγα (χωρισμένα κροκους/ασπραδι)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια 
  • 250 γρ. cottage cheese
  • 50 γρ. αλεύρι

Πως φτιάχνουμε τις τηγανίτες :

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το τυρί και το αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε καλά μεχρι να πάρουμε ενα χυλό.
  4. Χτυπαμε τα ασπράδια αρκετά όχι όμως να γίνουν μαρέγκα.
  5. Αναμιγνύουμε τα ασπράδια με το μίγμα των κρόκων.
  6. Ζεσταίνουμε ενα αντικολητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  7. Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά απο το χυλό στο τηγάνι, σχηματίζοντας τη στρογγυλή τηγανίτα μας.
  8. Οταν αρχίσει να κανει φουσκάλες η επάνω μεριά, γυρίζουμε απο την άλλη.
  9. Βγάζουμε απο το τηγάνι με σπάτουλα.
  10. Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας.

Tips

- Αν εχετε μεγάλο μέγεθος τηγάνι, μπορείτε να βάλετε για ψήσιμο περισσότερες απο μία τηγανίτες. Στο δικό μου τηγάνι χωράνε τρεις κάθε φορά.
- Η ποσότητα αυτή φτιάχνει περίπου 12 τηγανίτες διαμέτρου 10 εκ.
- Μπορείτε να τις σερβίρετε με μέλι, σάλτσα σοκολάτας, σάλτσα καραμέλας ή οποιαδήποτε άλλη σάλτσα σας αρέσει.


Καλή όρεξη




Συνταγή της Nigella Lawson