Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δίχρωμο fudge με τρεις σοκολάτες / Duo fudge with three chocolates





Κάποιοι περιμένουν τη σημερινή συνταγή εναγωνίως.

Και δεν έχουν άδικο.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος σε αυτό το γλυκό, μαλακό και φουλ σοκολατένιο δημιούργημα.

Η πλούσια και γεμάτη γεύση του σε αφήνει εκστασιασμένο.

Το θεωρείς σοκολατάκι αλλά το fudge είναι ένα σοκολατάκι άλλης διάστασης.

Οταν το πρωτοδοκίμασα, θα το ομολογήσω, παραλίγο να μου τρέξουν τα σάλια.

Το πήρα, το έβαλα στο στόμα και άρχισε να λιώνει και να πλημμυρίζει ευχαρίστηση τον ουρανίσκο μου αλλά και την ψυχή μου.

Θεϊκό σας λέω.

Η Ιάνθη το είχε φτιάξει τέλειο .. πήρα λοιπόν τη συνταγή απο το μπλογκ της "It's a cook affair" και με τις συμβουλές της και κάποιες δικές μου αλλαγές δημιούργησα το δίχρωμο αυτό fudge.

Οι φίλοι του γιού μου στο thelab.gr είχαν την τύχη να τα δοκιμάσουν και νομίζω ότι δεν απογοητεύτηκαν. Περιμένουν πολλοί απο αυτούς, πως και πως, το ποστ το σημερινό.

Τους αφιερώνω λοιπόν τη σημερινή συνταγή.

Η εκτέλεση της συνταγής δεν είναι δύσκολη. Βέβαια όπως όλες οι συνταγές που έχουν σοκολάτα θέλει λίγη προσοχή και ιδίως στο λιώσιμο.

Για το λιώσιμο εγω χρησιμοποιώ μπεν-μαρί, δηλαδή κατσαρολίτσα με νερό που βράζει και απο πάνω μεταλικό ή γυάλινο μπωλ που εφάπτεται στην κατσαρόλα αλλά όχι στο νερό. Σε αυτό το μπωλ λιώνω τη σοκολάτα με μεγάλη προσοχή.

Το μπεν-μαρί το αρχίζουμε βράζοντας το νερό σε σημείο που να αρχίσει να βγάζει ατμό. Τοποθετούμε το μπωλ που θα λιώσουμε τη σοκολάτα απο πάνω και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τόσο ώστε να κρατήσουμε τους ατμούς του νερού αλλά χωρίς να κοχλάζει. Συνεχίζουμε όπως λέει η συνταγή.

Οταν θα μεταφέρετε τη λιωμένη σοκολάτα στο ταψάκι να είναι χλιαρή ώστε να μπορέσετε να την απλώσετε εύκολα, αν αργήσετε πολύ και σφίξει θα είναι δύσκολο το στρώσιμο στο ταψάκι.

Θέλω να πω ότι για τη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα κουβερτούρες της Nestle Dessert. Δεν κάνω διαφήμιση σε καμμία περίπτωση αλλά νομίζω ότι πρέπει να το αναφέρω για να ξέρετε ακριβώς το υλικό που κάνει μεγάλη διαφορά σε αυτή τη συνταγή.

Τα fudge διατηρούνται καλυμένα στο ψυγείο.

Καλη επιτυχία


Υλικά :

ασπρη σοκολάτα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

μαύρη σοκολάτα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 350 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 175 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση :
  1. Στρώνουμε ένα ταψάκι 24εκχ33εκ με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπωλ κόβουμε την λευκή κουβερτούρα σε μικρά τετραγωνάκια όπως είναι χαραγμένη απο τη συσκευασία της. 
  3. Ετοιμάζουμε το μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.
  4. Αποσύρουμε απο την εστία.
  5. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί ομοιόμορφα.
  6. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία λιωσίματος και για τη μαύρη σοκολάτα.
  7. Σε ένα μπωλ κόβουμε την κουβερτούρα σοκολάτας & γάλακτος σε μικρά κομμάτια.
  8. Ετοιμάζουμε μπεν μαρι, βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες και να ενωθούν τα υλικά.
  9. Αποσύρουμε απο την εστία και απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί πάνω απο τη λευκή.
  10. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.
  11. Βγάζουμε απο το ψυγείο.
  12. Αναποδογυρίζουμε σε επιφάνεια κοπής το ταψάκι και το αφαιρούμε.
  13. Βγάζουμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο.
  14. Κόβουμε σε τετραγωνάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.


There are people that are waiting today's recipe with anxiety. 

Nobody can remain calm to this sweet , soft and full of chocolate creation.

The rich and full of flavor taste leaves you ecstatic.

It may seems like an ordinary chocolate candy, but fudge is a category by itself.

The acquaintance with this delicacy was something that I will remember for years.

I got it , I put it in my mouth and when it began to melt the pleasure of mouth watering chocolate was astonishing. 

It is divine.  

That fudge was made by Ianthi ... so, I got the recipe from her blog "It's a cook affair" and with her advice and some of my own changes I created this double coloured fudge.

My son's friends at thelab.gr where lucky to try the fudges I made and they were not disappointed . A lot of them are expecting the recipe to be posted today.

Well, I dedicate this recipe to them.

The preparation is not difficult. Of course like all the recipes that have chocolate needs some attention and in particular when melting .

For melting, I use a bain-marie , ie a sauce pan with boiling water and on  top a metal or glass bowl that touches the pot but not the water . In this bowl, I melt the chocolate, with great care.

For bain-marie, start boiling the water to the point that begins to steam. Place the bowl in which you will melt the chocolate on top and lower the temperature so as to keep the water vapor but not boiling . Continue as the recipe says.

When you transfer the melted chocolate into the pan must be warm so you can spread it easily. If chocolate cools down a lot will be too tight to spread.

I want to say that for this recipe I used chocolates of Nestle Dessert. It's not an advertisement in any case, but I think I should mention it so that you know what was my main ingredient that makes a big difference in this recipe.

You can store fudge in the refrigerator, in a covered container.

Good luck


Ingredient :

white chocolate
  • 400 gr sweet condensed milk
  • 500 gr white chocolate
  • 1/2 tsp salt

black chocolate
  • 400 gr sweet condensed milk
  • 350 gr bitter chocolate
  • 175 gr milk chocolate
  • 1/2 tsp salt
 Preparation:
  1. Line a baking pan of 24cmx33cm size with aluminum foil and keep aside.
  2. In a bowl break white chocolate in small pieces. 
  3. Prepare bain-marie, add chocolate, milk and salt. Stir to melt the chocolate and to combine the ingredients.
  4. Remove from heat.
  5. Spread chocolate in the pan uniformly.
  6. Follow the same procedure for the black chocolate.
  7. In a bowl break the bitter and milk chocolate in small pieces.
  8. Prepare the bain-marie and put your ingredients. Stir to melt the chocolates and combine the ingredients.
  9. Remove from heat and spread black chocolate on top of white.
  10. Put in the regrigerator for 2-3 hours to firm.
  11. Remove from the refrigerator.
  12. In a cutting board, place the pan upside down and remove it.
  13. Remove aluminum foil with care.
  14. Cut in desired size pieces.